952

Egen mugg ger rabatt på kaffet

Från engångs – till flergångsmaterial

Hållbarhet finns i Djurgårdens själ, vilket innebär att vi vill ta ansvar och tänka långsiktigt. Miljontals människor besöker oss årligen. Djurgården är stort, så det finns plats för alla – men skräp finns det inte plats för. Vi här på Djurgården har tillsammans beslutat att ta krafttag mot nedskräpningen och vi arbetar på många fronter. Här har vi sedan ett par år tillbaka krokat arm med Håll Sverige Rent.

Egen mugg ger rabatt på kaffet

Ett litet steg tar vi tillsammans – om du tar med dig din egen mugg, ger vi rabatt på kaffet. Först ut med erbjudanden är: Gubbhyllan, Krogen Stora Gungan, Rosendals TrädgårdSpritmuseum och Villa Källhagen.
Du får 10 kronors rabatt på kaffet i medhavd mugg på Rosendals Trädgård.
På Stora Gungan får du kaffet för halva priset om du har med dig egen mugg eller termos.
Du får 5 kronors rabatt på Spritmuseum och på Gubbhyllan. Gubbhyllan erbjuder även gratis påtår under Skansenbesöket.

Spritmuseum säljer även sin egen återanvändbara mugg gjord av kaffesump i sin butik. Köper du en sådan mugg får du första koppen kaffe gratis (och snygg är den också)!
Och kikar du in på Villa Källhagen med medhavd mugg får du 25% rabatt  på kaffet.
Museet Junibacken har infört en annan rabatt. Du som lämnar ditt glasspapper i kassan får 1 krona rabatt på din glass. Ett litet första steg i ett stort och viktig arbete. Vill du läsa mer om vårt åtagande? Klicka här.

Not: Så här i pandemitider har vi tyvärr varit tvungna att ta ett steg tillbaka, men allt är klart för att återupptas när säkrare tider råder.

Egen mugg skapar hållbar användning av naturresurser och minskar avfall (12.2,5)

Egen mugg främjar minskade föroreningar i haven på grund av nedskräpning  på land (14.1)