735

Djurgården samarbetar med Stockholm LGBT

Sedan 2018 har vi på Djurgården varit medlemmar i Stockholm LGBT, ett nätverk som lyfter Stockholm som ett fantastiskt besöksmål för hela regnbågsfamiljen. Stockholm LGBT är ett nystartat initiativ och en efterföljare till Stockholm Gay & Lesbian Network. För oss här på Djurgården är det självklart att samarbeta med Stockholm LGBT nu när man nysatsar!
Några av våra aktörer på Djurgården, så som ABBA The Museum, Pop House och Vasamuseet är också medlemmar – helt rätt tycker vi!
Som medlemmar bidrar vi med information om Djurgården och allt som händer här bland annat genom att vi har plats på stockholmlgbt.com med en bild och en kort text om Djurgården. Vilket betyder att vi i samarbete är med och skapar ännu en plattform att nå ut till våra besökare.

Vad är Stockholm LGBT?

Stockholm LGBT jobbar med att marknadsföra Stockholm som en öppen stad där det läggs stor vikt på mångfald och integration. Målgrupp är hela regnbågsfamiljen. Man arbetar med kommunikation, pressresor och event. Här kan vi vara med och bidra. Företaget är nystartat och två av deras samarbetspartners är QX och Stockholm Gay Life. Vi vet att engagemanget är stort på Djurgården av att få vara med i diskussionen och att många här har varit delaktiga under Prideveckan. Att vi samarbetar med Stockholm LGBT är en extra satsning på en för oss viktig målgrupp. Vi har mycket att erbjuda för alla och vi vill självklart berätta att vi har öppet året runt. Så det är bara att komma på besök när helst det passar.

Vad brukar hända på Djurgården under Stockholm Pride

Prideveckan brukar också inledas med att Run for Pride går av stapeln, Detta är Sveriges enda och första HBTQ-lopp, helt fantastiskt och passande att ha här hos oss på Djurgården. Vi brukar även fira med musik, konstutställningar, samtal, teater, visningar, pridepyssel – ja, hela Djurgården ska vara i feststämning. Vi hoppas verkligen att Stockholm Pride – Skandinaviens största Pridefestival – får ställa till med fest även 2021.

Royal Djurgården främjar ett jämlikt och rättvist samhälle genom sitt medlemskap i LGBT,  (10.2,3)

Royal Djurgården främjar ett inkluderande samhälle genom sitt medlemskap i LGBT (16.7)

 Royal Djurgården ingår partnerskap för ett holistiskt hållbart samhälle (17.17)