569

En skräpplockardag gör alla till vinnare

Rent och snyggt, tryggt och säkert ska det vara på Kungliga Djurgården. Därför är varje dag skräpplockardag hos oss, ser vi ett skräp plockar vi upp det. Den 19 september 2020 tog vi dock i lite extra. Många kom och hjälpte till att plocka skräp och belöningen var inte bara ett rent Djurgården, utan även möjlighet att delta i vår fina tävling. och vinna allt ifrån entrébiljetter till Djurgårdens attraktioner till trädgårdsfika på Rosendals Trädgård. Skräpplockningen var en del av Håll Sverige Rent landsomfattande kampanj Hela Sverige plockar skräp.

Så här gick vår skräpplockardag till:

Mycket av förberedelserna inför skräpplockardagen handlade om att sprida information, därför gick flera av aktörerna med personal ut några dagar innan för att plocka skräp och filma. Dessa små filmer kunde sedan spridas i sociala medier för att väcka intresse hos allmänheten.

På lördagen den 19 september möttes vi upp i vackert väder. Vid sex stationer delades skräpplockarpåsar ut och här tog man även emot upplockat skräp. Kungliga Djurgårdsförvaltningen anordnade så att Big Bags placerade ut på vissa ställen. Genom att delta bidrog man inte bara till en ren Nationalstadspark och ett grönare Djurgården, här fanns det även chans att vara med i utlottningen av fina priser i vår anordnade tävling!

Genom att ta ett foto på sitt skräp eller sin skräppåse och maila in bilden, tävlade man om entrébiljetter till ABBA The Museum, Junibacken, Nordiska museet, Spritmuseum, Skansen, Skansen-Akvariet och The Viking Museum samt om trädgårdsfika på Rosendals Trädgård.

Och vi har ett resultat..

De glada vinnarna är meddelade via mejl. Djurgårdsaktörernas peppande filmsnuttar visades hela 10 800 gånger och delades över 40 gånger på Instagram. Vi kunde registrera 100 fulla påsar med plockat skräp tack vare positiva och engagerade aktörer och allmänhet, faktiskt en topplacering bland deltagande organisationer i Håll Sverige rents landsomfattande kampanj. Detta gör oss så tacksamma, stolta och glada och självklart är med med igen!

Djurgårdens aktörer ingår samarbeten för att plocka skräp på Djurgården. (17.17)

Djurgårdens aktörer främjar ett renare Saltsjön genom skräpplock (14.1)