576

Stockholm Pride 2020 firades på Djurgården

Stockholm Pride 2020 firandes digitalt den 31 juli-2 augusti, men på Kungliga Djurgården älskar vi Pride så mycket att flera aktörer under hela veckan anordnade specialvisningar, utställningar och evenemang i den fria kärlekens namn. Här nedanför kan ni se vad våra aktörer anordnade IRL i en annars mycket digital Pride-vecka. Nu ser vi framemot att få fira Pride 2021.

BALTIC SEA SCIENCE CENTER

Under Stockholm Pride 2020, berättade husets akvarister om hur kärleken kan se ut för spiggen, kantnålen, den (nästan) odödliga maneten och många andra av Östersjöns spännande innevånare.
Visningen var gratis och ägde rum vid akvarierna i Baltic Sea Science Center alla dagar under Prideveckan.

THE VIKING MUSEUM

Den som ville kunde följa med på en spännande, upplysande och rolig vandring genom vikingarnas syn på manlighet och homosexualitet under visningen ”Sagolika Sissies & Macho Vikingar”.

ABBA THE MUSEUM

Det var fritt fram att ta med en vän eller din käresta och uppleva ABBAs historia. Fira kärleken (och gå 2 för 1)!
Museet hade förlängda öppettider för Pride-helgen

SJÖHISTORISKA

Pridespecial-visning: ”Kvinnor mot strömmen”. I visningen berättades om ett antal kvinnor som lämnat avtryck i den maritima historien. De levde i en tid och ett sammanhang där mannen var norm. Den som vågade gå mot strömmen kunde straffas hårt, eller få medalj av Kungen!

CIRKUS & POP HOUSE

Nordens första Dragdinner hölls på Pop House i samarbete med Cirkus! Med humor, dans, spex, bus och den världsberömda tävlingen ”Klackracet” (vem går egentligen bäst i högklackat?). Dragqueens som uppträdde var Becky, Miss Listerine och ”Man som härmar kvinnor”.

Djurgårdens aktörer uppmärksammar och hyllar Stockholm Pride som står för allas lika rättigheter (10.2,3)