606

Hållbarhetspris till Oaxen Krog & Slip

Oaxen Krog & Slip är en restaurang som andas hållbarhet rakt igenom. När gourmetbibeln Guide Michelin i februari 2020 avslöjade årets nyheter behöll restaurangen inte bara sina två stjärnor. Man blev också den första att tilldelas ett nyinstiftat hållbarhetspris ”Sustainability Award”.

Hållbarhet är verkligen i framkant i människors liv just nu. Särskilt här i de nordiska länderna där många människor har tagit emot hållbarhet som ett sätt att leva. De nordiska kockarna leder vägen när det gäller att fokusera på lokalt producerade råvaror och de sätter standarden för att resten av världen ska följa. Så förutom de stjärnor som delades ut lanserades också en ny märkning, ett löv, som indikerar att restaurangen har ett hållbarhetsfokus.

Vi är mycket glada och stolta, men ej förvånade, över att Oaxen Krog  & Slip här på Royal Djurgården tilldelades det första hållbarhetspriset ”sustainability award”. Magnus Ek har under många år engagerat sig i hållbarhetsfrågor. Tillsammans med sina kollegor har han tagit itu med alla aspekter av hållbarhet. Allt från djurskydd, respekt för odling och jordbrukssystem till arbetsvillkor och personalens välbefinnande.

Så vi är verkligen inte förvånade över att just Oaxen Krog & Slip tog hem detta  mycket ärofyllda hållbarhetspris. Grattis och fortsätt ert fantastiska jobb!

Oaxen vinner pris för sitt arbete för en holistiskt hållbar matkonsumtion- och produktion (12.2,3,5)

Oaxens arbetssätt främjar en trygg och säker arbetsplats samt gynnsam, hållbar besöksnäring (8.8,9)

Oaxen arbetar på ett sätt som skyddar ekosystem  och den biologiska mångfalden (15.5)