508

Djurgården tar storslam i hållbarhetspriser

Två av White Guides vinnare av hållbarhetspris finns på Djurgården

På en plats där ’En hållbar matkultur’ är ett av fyra fokusområden kan vi inte vara gladare och stoltare än när vi får gratulera Oaxen Krog & Slip och Rosendals Trädgård som är vinnare till fina hållbarhetspriser i kategorierna Innovation och Helhetsgrepp inom hållbarhet. Priset 100% Cirkulärt i kategori Innovation tilldelas idén att skapa en rikstäckande återvinning av vinkorkar för förädling. 100% Cirkulärt i kategorin Helhetsgrepp inom hållbarhet tilldelas projektet Experiment 2000 m2 av Rosendals Trädgård.

Över 30 idéer i hela landet nominerades i 2020s omgång av 100% Cirkulärt, och Oaxen Krog & Slip och Rosendals Trädgård kommer nu att få innovationsstöd för att förverkliga sina idéer under 2021. Syftet med projektet är att bidra till att öka takten på omställningen till cirkulär ekonomi och i förlängningen ett mer hållbart matsystem. Stort grattis igen till Oaxen Krog & Slip och Rosendals Trädgård till dessa fina hållbarhetspriser!

Läs pressmeddelandet här.

2000 kvm lär ut hållbar matproduktion och konsumtion (12.1,2,8)
Oaxens uppfinning främjar hållbar produktion och konsumtion (12.2,5)

2000 kvm visar hur klimatvänlig mat minskar utsläpp av Co2 (13.2)

2000 kvm syftar till att minska övergödning av Östersjön (14.1)

Genom projektet skapas en ny livskraftig miljö och en fristad för naturligt liv att utvecklas. (15.1)