8133

Utmaning identifierad, insats initierad

Minskning av matsvinn på Kungliga Djurgården

På Kungliga Djurgården är vi övertygade om att framtiden för hållbarhet bygger på meningsfulla partnerskap och gemensamma åtaganden. Denna övertygelse driver vårt senaste initiativ: en samlad insats bland 23 restauranger på Djurgården, som alla arbetar för att minska sitt matsvinn.

Allt började med en enkel men utmanande fråga – hur kan vi minska matsvinnet på våra restauranger? Inspirerade av FN:s mål att halvera matsvinnet globalt till 2030 beslutade vi oss för att mäta och vidta åtgärder. Tillsammans har vi valt att använda Generation Wastes system för att hantera svinnet. Det ger ger varje restaurang en tydlig bild av sin individuella och kollektiva påverkan. Under det närmaste året kommer denna data ligga till grund för informerade beslut och smartare resursanvändning.

Vi vet att förändring tar tid, men vi har satt målen högt. Med varje litet steg formar vi Djurgården till en destination som inte bara står för kultur och rekreation utan också leder med exempel inom hållbarhet. Vi hoppas att våra insatser ska inspirera andra destinationer, besökare och samhällen att följa med oss på denna resa mot en framtid utan svinn.

Tack Besöksliv för att ni har uppmärksammat vår resa.

Camilla Zedendahl
vd, Kungliga Djurgårdens Intressenter