1320

Ladda ner Bzzt och åk elpodd till Djurgården

Sedan sommaren 2019 kan du ladda ner Bzzt och åka elpodd till Djurgården efter dialog oss emellan. Vi rekommenderar förstås alltid en promenad, en cykeltur eller kollektiva färdmedel. Bilen – den lämnar man hemma! Bilfritt och fossilfritt ska det vara, men ibland kan man dock behöva en taxi. Och då ska den självklart gå på el. Men hur vet man att den taxi man beställer går på el? Det är enkelt: man laddar ner en app och beställer sedan elpodden Bzzt.
De små poddarna drar bara 15% av den energi som krävs för en vanlig taxibil och tar upp en tredjedel av utrymmet, men väl två passagerare.

Så nu är det bara att boka en podd och bege dig hit. Om du inte tar cykeln förstås.

Aktörerna på Djurgården rekommenderar eldrivna färdmedel som en del i att minska städers miljöpåverkan (11.2)

Elpodd minska utsläpp av CO2 (13.2)