621

Ett grönt samarbete med Move by Bike

Sommaren 2019 frågade Kungliga Djurgårdens Intressenter hotellen i Stockholmsområdet om de fortsatt ville ha tryckta broschyrer, svaret blev förvånande ja. Då beslutade flera aktörer att anlita cykelbudfirman Move by Bike för att sköta leveranserna, ett beslut helt i linje med visionen om ett bil-och fossilfritt Djurgården. Nu ser vi fram emot att öppna upp för sommaren 2021 och vi misstänker att digitaliseringen helt tagit över i större utsträckning. Även om vi ser att cykeln har en självklart starkare plats i framtiden, vet vi ännu inte om tryckta broschyr har det.

Ett grönt samarbete

– Djurgården är en grön ö mitt i huvudstaden och genom att vi anlitar Move by Bike blir vår ö ännu lite mer grön, säger Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens intressenter, Royal Djurgården. Vi uppmuntrar våra gäster att ta cykeln hit och när vi introducerade detta nya samarbete 2019 gjorde även lastcykeln sin entré i Nationalstadsparken. I en tidigare undersökning frågade Kungliga Djurgårdens Intressenter drygt 50 av Stockholms hotell om de fortsatt ville få tryckt information om allt som är aktuellt på Djurgården. Resultatet var överraskande.

Helt i linje med Djurgårdens vision

– Vi blev förvånade när fick besked att hotellen alltjämt vill ha broschyrer att dela ut till sina gäster. Så när vi insåg att digital information ännu inte tagit över fullt ut började vi söka efter ett klokare sätt att distribuera tryckt material, säger Camilla Zedendahl. Cykelåkeriet Move by Bike blev ett naturligt val för oss som gärna ser fler cyklar på Djurgården. Genom Kungliga Djurgården Intressenter samarbetar aktörerna runt hållbarhet med en vision om ett fossilfritt och bilfritt Djurgården. Initiativet att cykla ut material är en del i detta. Fyra gånger per år har material rullat ut till 100-talet Stockholmshotell via lastcykel.

Move by Bike fungerar även som vår förlängda arm. De har kunskap om de senaste nyheterna hos oss och tillsammans håller vi koll på hur mycket material hotellen faktiskt vill ha och överblivet material tar vi självklart tillbaka på nästa runda.

Framtiden rullar på..

– Vi är glada att tillsammans med Kungliga Djurgårdens Intressenter få visa potentialen i cykellogistik som inte bara ger bättre stadsmiljö, utan dessutom är ett kostnadseffektivt transportsätt, säger Jeppe Larsen, medgrundare på Move by Bike.

Not: arbetet pausades under pandemiåren 2020/2021 men har återupptagits våren 2022.

Leveranser via cykel minskar Stockholms miljöpåverkan (11.6)

Djurgårdens aktörer ingår samarbete med MoveByBike (17.17)

Leveranser via cykel ger signalvärde samt främjar ett minskat utsläpp av Co2 (13.2)