1455

Djurgårdens utbildar sig tillsammans med Hållbara Restauranger

Djurgården har alltid varit Stockholmarnas tummelplats. Ja, ända sedan Bellman beskrev Djurgårdsmiljöer i sina texter på 1700-talet. Då som nu finns fantastiska restauranger på Djurgården. Många av Sveriges klassiska restauranger och absolut främsta kockar hittar du här. Du hittar traditionella rätter, men också nyskapande där fantasi och uppfinningsrikedom har fått flöda fritt. På Djurgården hittar du helt enkelt det mesta i matväg. I mars 2019 gick inledde Kungliga Djurgårdens Intressenter ett samarbete med nätverket Hållbara Restauranger, genom vilket Djurgårdens alla restauranger fått tillgång till fördjupad hållbarhetskunskap och möjligheter till utbildning. Majoriteten av våra restauranger har genomgått 12 timmars workshops tillsammans.

Arbetet fortsätter.

Lära mer om hållbarhet

Vi vet hur viktigt det är att tänka hållbart runt maten vi serverar och vilken stor påverkan den har på om vi ska klara FNs hållbarhetsmål. Vi vill dra vårt strå till stacken och med cirka 30 restauranger samlade på en plats har vi stor chans att göra skillnad. Därför initierade Kungliga Djurgårdens Intressenter ett samarbete med nätverket ’Hållbara Restauranger. Royal Djurgårdens restauranger har kunnat mötas i workshops under olika teman för att dela kunskap, lära mer och inspirera varandra. En viktig del är att även mellan workshopar mäta och registrera sin påverkan, för att kunna följa upp ett förändrat beteende. Restauranger som så önskat har även haft tillgång till en coach i köket för att utveckla sitt arbete i en hållbar inriktning.

Att Djurgården krokat arm med Hållbara Restauranger är naturligt – tillsammans är ett starkt värdeord för oss på Djurgården och det genomsyrar också nätverket Hållbara Restauranger. Nätverkets syfte är att gemensamt skapa en hållbar restaurangbransch, såklart vi ville vara med.

Restauranger på Djurgården som genomgått eller genomgår de fyra workshoparna:
Café Monika Ahlberg, Thielska Galleriet
Cirkus
Djurgårdsbrons Sjöcafé
Gubbhyllan, Skansen
Hasselbacken
Junibacken
Krogen Stora Gungan
Lilla Hasselbacken
Nordiska museets restaurang
Oaxen Krog & Slip
Pop House Food and Bar
Prinsens kök, Prins Eugens Waldemarsudde
Rosendals Trädgård
Rosendals Wärdshus
Spritmuseums restaurang
Tekniska by Pontus
Vasamuseets Restaurang
Villa Godthem
Villa Källhagen

Royal Djurgårdens restauranger ingår lokala och nationella partnerskap för en hållbar restaurangbransch (17.17)

Royal Djurgårdens restauranger arbetar för en hållbar matkonsumtion och produktion (12.1-8)