4726

I still have faith in you

Tänk att ABBA återförenas efter 40 år och har släppt ny musik – som håller idag och långt i framtiden. Texten sätter sig i själen på mig. Kan vi lita på varandra? Vad har vi ställt till med de senaste 40 åren – ja, längre tillbaka.

Snart 50 år sedan Stockholmskonferensen

Nästa år är det 50 år sedan FN:s första globala miljömöte, FN:s konferens om mänsklig miljö. Den gick av stapeln här i Stockholm den 5–16 juni 1972  med 114 representerade länder. Det är svårt att inte tänka det skrämmande faktum att vi visste bättre redan då, men gjorde inget. Tänk om vi agerat kraftfullt då, hur hade världen sett ut nu.

Nu, 50 år efter Stockholmskonferensen, frågar sig många om vi klarar detta. Do we have it in us? En relevant fråga. Jag väljer att säga ja, det måste vi ha. Lösningarna finner vi tillsammans. Men hur finner vi kraften? Ur gemensamma visioner, uppsatta mål förstås. Men inget kan ge kraft som musik:

”And we need one another

Like fighters in a ring

We’re in this together

Passion and courage is everything”

ur ABBAS I STILL HAVE FAITH IN YOU

Vi behöver det där förtroendet. Och reflektera över vilka vi varit. Vilka vi är. Och vilka vill vi vara.

Ord spelar roll – och ger kraft

Jag lyssnar på de nya sångerna och tänker på den fina hjälp vi fått av Björn Ulvaeus att sätta ord på de utmaningar vi har här hos oss på Djurgården. Ord spelar roll.

Se gärna filmen och lyssna på Björns ord. Och vad säger du? Do we have it in us?

Camilla Zedendahl
vd Kungliga Djurgårdens Intressenter