7096

Smartare tillsammans!

I går samlades 70 representanter från många av våra 60 sevärdheter på Kungliga Djurgården på en plats fylld av historia – det var här Beatles spelade som förband (!) till Lill Babs 1963. Inspirerande!

Vår hållbarhetsgrupp hade jobbat hårt för att förbereda årets stormöte – utmaningen för dagen var hur vi kommunicerar hållbarhet med våra besökare utifrån vårt gemensamma värdskap. Med en stark passion för kultur, natur och underhållning i en hållbar samhällsutveckling är vårt mål att vara en positiv kraft. Ja, att vara en ständigt pågående världsutställning för hållbarhet. Tillsammans har vi en kontaktyta mot 15 miljoner besökare. Det är magiskt. Det är inte bara en möjlighet; vi ser det är en skyldighet att ta vara på.

Exakt på dagen för ett år sedan hade vi fått reda på att vi skulle stå vård för Global Sustainable Tourism Counsils världskongress 2024. Extra värdefull att nu få ta tid tillsammans för att planera för detta värdskap om 5 månader, då vi gemensamt välkomnar hållbarhetsaktiva kollegor från hela världen. Hur ser ett värdskap i världsklass ut då, men också varje dag?

Jag älskar att arbeta tillsammans. Det är vetenskapligt bevisat blir vi klokare tillsammans – jag är övertygad om att vi lämnade mötet lite klokare än när vi kom. Resultatet från workshopen bekräftade detta. Nu sammanfattar vi dagen för fullt. Hållbarhetsgruppen kommer att analysera och vi har alla fått många nya ideer med hem.

Tack – var och en av er, för att ha lagt ned tid och ansträngning. Tillsammans gör vi skillnad.

Ett särskilt tack till Jens Johansson, U&We för att ha presenterat statistik från vår senaste inventering – och till Annika Brantingson; Tekniska & Jan Naumburg, SMTM för att ni älska mätningar. Tack till Caroline Strand, Visit Stockholm och Magnus Andersson, Kungliga Djurgårdens förvaltning för att ha placerat in Kungliga Djurgården i ett fantastiskt sammanhang, till Gabriella Granditsky Svenson för att har välkomna oss till det magnifika Teatern på Gröna Lunds Tivoli. Slutligen, tack till Karin Sallander för att ha gjort dagen möjlig.

Camilla Zedendahl
vd, Kungliga Djurgårdens Intressenter