6604

Djurgården vinnare vid Green Destinations Top 100 Story Awards

I konkurrens med 100 toppkandidater världen över har Kungliga Djurgårdens Intressenter prisats för sitt gemensamma och strategiska arbetssätt och ett hållbart ledarskap med Green Destinations Story Awards på ITB-mässan i Berlin.

I september tog sig Kungliga Djurgårdens Intressenter in på den internationella listan Green Destinations Top 100 Sustainability Stories och nominerades sedan till Green Destinations Story Awards. Den 7 mars tog de hem förstapriset för sitt gemensamma långsiktiga och strategiska arbetssätt i kategorin Business and Marketing på ITB-mässan i Berlin. På andra och tredje plats kom Alberta Southwest, Kanada och Region of Istra, Kroatien.

– Vi har, tillsammans med våra 60 attraktioner på Djurgården, arbetat strategiskt och praktiskt i 6 år med att förbättra och inspirera varandra för att hållbart utveckla Djurgården som besöksmål. Att vi nu lyft fram som en inspiration för andra, bland 100 av världens engagerade destinationer, känns fantastiskt. Det ger oss kraft i arbetet framåt, säger Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Djurgården prisas för det gemensamma arbetet

Juryn, som består av internationella experter, har granskat och rangordnat de nominerade berättelserna. Ur motiveringen: Kungliga Djurgårdens Intressenter ”managed to join forces to form a dedicated sustainability team – to collectively tackle sustainability challenges”.

Green Destinations Top 100 Sustainability Stories är en årlig tävling som samlar in och hyllar initiativ kring hållbar turism och god praxis från destinationer. Målet är att inspirera till ett hållbart ledarskap inom besöksnäringen världen över.

På plats i Berlin var Olga Starling från Skansen och Mathias Andersson från Vasamuseet som tog emot priset å hela Djurgårdens vägnar.

Vinsten visar att det gemensamma hållbarhetsarbetet kan inspirera. Detta genom Djurgårdens långsiktigta och strategiska arbetssätt, där man går från ord till handling för att tillsammans nå gemensamt antagna hållbarhetsmål. Arbetet, som är fullt av såväl utmaningar som lösningar, visar på kraften i att arbeta tillsammans för en stark och långsiktigt hållbar utveckling på Djurgården.

Genom det långsiktiga samarbete som Kungliga Djurgårdens Intressenter har etablerat drivs hållbarhetsarbetet framåt och får internationell uppmärksamhet. (17.17)